top of page

Μαθήματα αξιοπρέπειας για την Γενοκτονία από ένα άτομο που δεν το περιμέναμε ενώ στην Ελλάδα οι Πόντ

Η Κιμ Καρντάσιαν είναι το πλέον αναγνωρίσιμο άτομο αρμενικής καταγωγής. Απασχολεί δε την κοινή γνώμη για ζητήματα ελαφρά, επιπέδου "κουτσομπολιού". Και όμως! Η περσόνα των media και της μόδας αποκάλυψε ότι ένα θέμα που προωθεί, μέσω των υψηλών της επαφών στον Λευκό Οίκο, είναι η καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, ιδιαίτερα δε, από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η διάσημη Αμερικανίδα αρμενικής καταγωγής, δήλωσε αποφασισμένη να προωθήσει με όλες τις δυνάμεις της την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, αποκαλύπτοντας ότι βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τον Λευκό Οίκο για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Κιμ και η αδελφή της Κούρτνεϊ κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, στο Ερεβάν

Στο μνημείο Γενοκτονίας Την Τρίτη το μεσημέρι, η Κιμ και η αδελφή της Κούρτνεϊ επισκέφθηκαν το Μνημείο του Dzidzernagapert για το μνημόσυνο της Αρμενικής Γενοκτονίας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας στο Ερεβάν και υπέβαλε τα σέβη της στα θύματα της αποφράδας εκείνης περιόδου.

Η Κιμ Καρντάσιαν έχει επισκεφθεί την Αρμενία για να μιλήσει για την μόδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνολογιών και Πληροφορικής που διεξάγεται στο Ερεβάν. Στην διάρκεια της παραμονής της εκεί, όπως κάνουν και όλοι οι επιφανείς Αρμένιοι της διασποράς που επισκέπτονται την χώρα τους, επισκέφθηκε και προσκύνησε στο επιβλητικό εθνικό μνημείο για την Γενοκτονία του Ερεβαν.

Θλίψη για την Ελλάδα...

Στην χώρα μας τώρα, δεν έχει ακουστεί ποτέ να επισκέπτεται την Ελλάδα κάποια προσωπικότητα του εξωτερικού και να θέλει να αποτίσει φόρο τιμής σε κάποιο μνημείο της Γενοκτονίας του Πόντου. Και μία λεπτομέρεια: και να ήθελε να το κάνει κάποιος απλά δεν υπάρχει εθνικό μνημείο για την Γενοκτονία στην Ελλάδα!

Και ενώ ένα άτομο από τον χώρο της μόδας, που μας απασχολεί μόνο με τα κουτσομπολιά των τηλεοπτικών πρωινάδικων, δείχνει ένα υψηλό αίσθημα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας σε ότι αφορά την την καταγωγή της και την Γενοκτονία των Αρμενίων, δεν έχουμε δει ανάλογες κινήσεις από Ελληνες καλλιτέχνες ή προσωπικότητες που κάνουν τους ...σοβαρούς. Ούτε από τις ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες δεν έχουν θέσει το ζήτημα της Γενοκτονίας στον Πόντο στους διεθνείς οργανισμούς και σε κυβερνήσεις ξένων κρατών και ενώ δύει το έτος ορόσημο, αυτό της επετείου των 100 χρόνων από την Γενοκτονία!

Αλήθεια τι έγινε εκείνη η περιβόητη "επιτροπή για την προώθηση της μνήμης" (απέφυγαν να αναφέρουν την λέξη "Γενοκτονία" στον τίτλο της επιτροπής!) που αποφασίστηκε να συγκροτηθεί στην συνάντηση του απελθόντα πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των ποντιακών οργανώσεων σε εκείνη την προεκλογική φιέστα στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης όπου οι εκπρόσωποι των ποντιακών Ομοσπονδιών δήλωναν όλοι ..."ικανοποιημένοι" από την κυβέρνηση;

Αλλά αυτές τις ημέρες είναι πλήρως απασχολημένοι με το πανελλαδικό φεστιβάλ ...χορών. Βέβαια έχουν αφιερώσει το φεστιβάλ στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία. Δεν αρκεί όμως αυτό.

Σιγά... η πατρίδα κοιμάται και οι Πόντιοι απλά... χορεύουν.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page