top of page

Καππαδοκία

8ήμερη εκδρομή στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΣΜΥΡΝΗ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ - ΕΦΕΣΟΣ κ.α. από Θεσσαλονίκη 375 € το άτομο

Αναχωρήσεις 20 Ιουλίου, 10 Αυγούστου και 24 Αυγούστου

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη και με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και για φαγητό φθάνουμε στο τελωνείο των Κήπων. Έλεγχος των διαβατηρίων (ταυτότητες), χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα και στην συνέχεια περνάμε στο Τουρκικό τελωνείο.
Μετά τον καθορισμένο έλεγχο των διαβατηρίων, συνεχίζουμε για την Κωνσταντινούπολη με πρώτη στάση στη Ραιδεστό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

2η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγησή μας στην Πόλη.
Επίσκεψη στην περίφημη Εκκλησία–μουσείο της Αγίας Σοφίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. καθώς και για τελευταία φορά πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
Αναχώρηση το μεσημέρι για την πόλη της Άγκυρας.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΓΚΥΡΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ
Πρόγευμα και επίσκεψη στο φημισμένο Μουσείο των πολιτισμών της Ανατολίας με σημαντικά ευρήματα από όλους τους προχριστιανικούς πολιτισμούς της Μικράς Ασίας (Χεταίοι, Φρύγες, Πέρσες, Σκύθες).
Έπειτα αναχωρούμε για την Καππαδοκία.
Φτάνουμε στη Νεάπολη (Nevsehir) και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο.
Συνεχίζουμε διαμέσου των ηφαιστιακών φαραγγιών για την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής (Derinkuyu). Θα κατηφορίσουμε δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και θα θαυμάσουμε μια εξαιρετική πολιτεία.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΟΡΑΜΑ – ΖΕΛΒΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΣΟΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το υπαίθριο μουσείο της κοιλάδας στα Κόραμα, σε έναυπέροχο τοπίο από λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες και μοναστήρια με μοναδικές βυζαντινές τοιχογραφίες - αγιογραφίες. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Σκοτεινή Εκκλησία, η Εκκλησία Μήλου και η σημαντικότερη από όλες Τοκαλι Κιλισε με τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Χριστού.
Στη συνέχεια ακολουθώντας το ηφαιστειακό ανάγλυφο των περιοχών της Ζέλβης και της Αβάνου, θα θαυμάσουμε από κοντά το μοναδικό δημιούργημα της φύσης και χαρακτηριστικό της Καππαδοκίας -τις περίφημες «νεραϊδοκαμινάδες».
Έπειτα επίσκεψη στο Προκόπι (Urgup) κλασικό δείγμα Καππαδοκικής τέχνης όπου θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα αρχοντικά σπίτια και τα γραφικά παραδοσιακά κτίρια.
Συνεχίζουμε για την πόλη της Σινασσού, πόλη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κληρονομιά για να δούμετο μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και τον υπόσκαφο ναό του Αγ. Βασιλείου στην άκρη της πόλης.
Επιστροφή στη Νεάπολη στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με παραδοσιακούς Ανατολικούς ρυθμούς.

5η ημέρα: ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΙΚΟΝΙΟ – ΙΕΡΑΠΟΛΗ
Πρωινό και επίσκεψη στην Καρβάλη.
Θα δούμε το ναό του Αγίου Γρηγορίου και τα παλιά ελληνικά σπίτια και εν συνεχεία μέσω Aksaray, φθάνουμε στο Ικόνιο (Konya). Στο Ικόνιο θα επισκεφθούμε τον τεκέ των δερβίσιδων Μελβάνα και το Ναό του Αρχάγγελου στη Συλλή.
Συνεχίζουμε για την πόλη της Ιεράπολης (Pamukalle).
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΙΕΡΑΠΟΛΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ
Πρόγευμα και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης και στις λιμνούλες με τα ιαματικά νερά.
Έπειτα αναχώρηση μέσω Αϊδινίου για την αρχαία Έφεσο. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, τη Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, τη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο.
Μεταφορά στη χιλιοτραγουδισμένη και πολύπαθη Σμύρνη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Διοικητήριο μετο Ρολόι του, το Γαλλικό Νοσοκομείο που σώζεται ακόμη και λειτουργεί, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και θα ανεβούμε στην Ακρόπολη του Καντιφέ Καλέ για να πάρουμε μια γεύση από την πανοραμική άποψη της πόλης.
Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΪΒΑΛI
Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στην αρχαία Πέργαμο.
Θα δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Βασιλική του Αγ. Ιωάννη (κόκκινη αυλή), την παλιά ελληνική συνοικία και το Ασκληπιείο.
Συνεχίζουμε για το Αϊβαλί (Κυδωνίες).
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με την φημισμένη και τουριστική πόλη.
Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΑΪΒΑΛΙ – ΤΡΟΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ομηρική Τροία.
Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές! Ζήστε το ΕΠΟΣ της Ηλιάδας «μεταφορικά» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, οΠάρης, ο Οδυσσέας, ο Ρήσος, ο Μενέλαος κ.α.
Έπειτα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, μέσω Ελλησπόντου, Κεσσάνης και μετά τις καθορισμένες στάσεις για καφέ και για φαγητό φθάνουμε αργά το απόγευμα στην πόλη μας.

Τιμή / κόστος ανά άτομο: 375 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο.
• Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*-4*.
• Πρωινό & 6 γεύματα ή δείπνα
• Περιηγήσεις–ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Αρχηγό–συνοδό του γραφείου.
• Επίσημο τοπικό ξεναγό.
• Ταξιδιωτική ασφάλιση

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, διασκεδάσεις και γενικότερα ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.

bottom of page