top of page

Εκδρομή στον Πόντο - Παναγία Σουμελά  - 4 -10 Σεπτεμβρίου 2024 - 570 € 

Εκδρομή στον Πόντο 4-10 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 7 ημέρες  στον Πόντο - Παναγία Σουμελά

Αμάσεια, Σαμψούντα, Κοτύωρα, Κερασούντα, Τραπεζούντα, Παναγία Σουμελά

Ελάτε μαζί μας στον Πόντο - Ελάτε μετ' εμάς σον Πόντον

2310-698980, 2310 5372906946333578
Οργάνωση: Εκδόσεις - ταξίδια "Τραπεζούς" 

Ταξίδια “Τραπεζούς” 

Λ. Δημοκρατίας 57 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη  

τηλ. 2310-698980 2310 537290, 6946333578

trapezous@gmail.com

ΜΗΤΕ 0933Ε60000239601

 

ΕΚΔΡΟΜΗ 7 ΗΜΕΡΩΝ

ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

1η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα  4 Σεπτεμβρίου 2024:

Θεσσαλονίκη – Σέρρες –Κομοτηνή  – Πόλη - Ατάπαζαρ – Σαγγάριος 

 Αναχωρούμε από την Θεσσαλονίκη στις 5 το πρωί και μέσω Σερρών και Κομοτηνής και ύστερα από στάση για καφέ φθάνουμε στα σύνορα. Σύντομη στάση στα αφορολόγητα για αγορές και περνάμε τα σύνορα με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη. Στην Πόλη φθάνουμε το απόγευμα και στην συνέχεια περνάμε από την γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και βρισκόμαστε στην Ασιατική Τουρκία. Διανυκτέρευση στο Ατάπαζαρ.

 

2η ΗΜΕΡΑ Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2024: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΜΑΣΕΙΑ

Περνάμε τα γεωγραφικά όρια του Πόντου και φθάνουμε στην Αμάσεια.

Στην Αμάσεια, θα θαυμάσουμε τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών, θα δούμε την πλατεία του ρολογιού τόπο μαρτυρίου για την ηγεσία του Πόντου. Το βράδυ βόλτα κατά μήκος του ποταμού Ιρι στα γραφικά δρομάκια με τα παραδοσιακά ελληνικά αρχοντικά που φωτίζονται την νύχτα προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση 

 

3η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2024: ΑΜΑΣΕΙΑ –Σαμψούντα – Κοτύωρα (Ορντού)

 Το πρωί αναχωρούμε για την Αμισό (Σαμψούντα). Περιήγηση στην ελληνική γειτονιά με τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το αρχοντικό του Πορλόγλου, παλιά αρχοντικά σπίτια που ανήκαν σε Έλληνες, αρχιτεκτονικά δείγματα της χρυσής εποχής και το αρχαιολογικό μουσείο. Περνώντας από τις παραλιακές πόλεις του Πόντου (Φάτσα, Οινόη, περιοχή των Αμαζόνων κ,.α φθάνουμε στα Κοτύωρα (Ορντού).

 Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΑΝΕΜΟΝ 4*.

 

4η ΗΜΕΡΑ Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2024: Κοτύωρα - Τραπεζούντα - Παναγία Σουμελά - Ορντού

 

Το πρωί αναχωρούμε για την πρωτεύουσα των Κομνηνών, την περίλαμπρη Τραπεζούντα. Επισκεπτόμαστε τα ελληνικά μνημεία της Τραπεζούντας: Φροντιστήριο Τραπεζούντος, βίλα Καπαγιαννίδη,  Αγία Σοφία Τραπεζούντος, Κάστρα των Κομνηνών.

Ανηφορίζουμε προς την πανέμορφη μαγευτική κοιλάδα της Ματσούκας θα επισκεφθούμε την Παναγία Σουμελά. Η μονή της Παναγίας Σουμελά ήταν το κέντρο όλου του Ορθόδοξου Λαού του Πόντου χάρη στα θαύματα της Παναγίας. Χάρη στις προσφορές και δωρεές του απλού λαού, αλλά και διαφόρων αυτοκρατόρων του Βυζαντίου και αργότερα αυτοκρατόρων της Τραπεζούντας η μονή ανακαινίσθηκε, κτίσθηκε ξενώνας τετραώροφος 70 δωματίων βιβλιοθήκη και γύρω από την Μονή ανοικοδομήθηκαν μικροί ναοί αφιερωμένοι σε διάφορους αγίους, αλλά και τείχος - οχυρό για την προστασία της Μονής από διάφορες επιδρομές.

Αναχωρούμε, στην συνέχεια, μέσω Τραπεζούντας,  και διασχίζοντας παραλιακά τον Εύξεινο Πόντο, ατενίζοντας την θάλασσα στην μία πλευρά και στην άλλη τις καταπράσινες πλαγιές των ποντιακών ορέων, περνάμε από πληθώρα πάλαι ποτέ ελληνικών πόλεων (Κερασούντα κ.α.). Άφιξη στα Κοτύωρα (Ορντού). Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Ανεμον 4 *. 

5η ΗΜΕΡΑ Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2024: Κοτύωρα – χωριά καταγωγής Ορντού –Σαμψούντα

 

Το πρωί όσοι το επιθυμούν θα επισκεφθούν τα χωριά καταγωγής τους από την περιοχή των Κοτυώρων.

Οι υπόλοιποι στα Κοτύωρα θα δούμε την εκκλησία της Υπαπαντής, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, σήμερα θεατρική σκηνή, την Καρυπίδειο Σχολή. Βόλτα στην όμορφη παραλία ή, όσοι το επιθυμούν, παίρνουν το τελεφερίκ και ανεβαίνουν στο ψηλό καταπράσινο βουνό πάνω από την πόλη και με θέα τον Εύξεινο Πόντο απολαμβάνουν τον καφέ τους.

Στην συνέχεια αναχώρηση για την Σαμψούντα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΑΝΕΜΟΝ 5 *

 

 

6η ΗΜΕΡΑ Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Φθάνουμε στην βασιλίδα των πόλεων. Το βράδυ ελεύθερη έξοδος στην Πόλη

 

7η ημέρα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΣΕΡΡΕΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πρωί, μετά το πρωινό μας, επισκεπτόμαστε την Αγία Σοφία και το Πατριαρχείο.

Ολοκληρώνουμε τις επισκέψεις μας στην Κωνσταντινούπολη και αναχωρούμε για την Ελλάδα.

 

Τιμή  570 € το άτομο

Περιλαμβάνει:

-Μεταφορές με το λεωφορείο

-6 διανυκτερεύσεις

-Πρωινά στα ξενοδοχεία

- 2 δείπνα στο ξενοδοχείο των Κοτυώρων ΑΝΕΜΟΝ

-Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία κ.α., τυχόν προαιρετικές εκδρομές με μικρά λεωφορεία σε τόπους καταγωγής (π.χ. στα χωριά της Ορντούς).

 

 

 

Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα

2310-698980, 2310 537290, 6946333578

Ο λαξευτός ναός της Παναγίας Θεοσκεπάστου, ενταγμένος σε ένα ευρύτερο μοναστηριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει και τάφους των Μεγάλων Κομνηνών! 

 

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

ΝΙΚΟΠΟΛΗ (ΓΑΡΑΣΑΡΗ) -ΑΠΕΣ - ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ - ΑΚ ΝΤΑΓ ΜΑΤΕΝ κ.α.

Για όσους κατάγονται από τον νότιο Πόντο οργανώνουμε εκδρομή με μικρό λεωφορείο.  Επισκεπτόμαστε το περίφημο Μοναστήρι της Παναγίας της Νικόπολης, που ανακαινίστηκε πρόσφατα. Επίσκεψη σε χωριά καταγωγής Νικόπολης όσων το επιθυμούν και οι υπόλοιποι βόλτα στα γραφικά δρομάκια της Νικόπολης και ανάβαση στο επιβλητικό κάστρο της Νικόπολης. Στα καταστήματα της πλατείας μπορούμε να αγοράσουμε τα περίφημα αποξηραμένα φρούτα της Νικόπολης.

 Επίσκεψη στα χωριά του Απές, εαν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, όσων κατάγονται από εκεί, με τα 20 ελληνικά χωριά που υπήρχαν εδώ πριν τον ξεριζωμό. Επίσκεψη σε Ακ Νταγ Ματέν, εαν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Διανυκτέρευση στην Σεβάστεια.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗ 8.jpg
Από την επίσκεψη μας στο Κιράτς Νικοπόλεως
ΠΟΝΤΟΣ 2016 198.jpg
ΚΙΟΣΚΙΟΙ ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΟΝΤΟΣ 2015 029.jpg
Στο Γκϊόζκιοϊ Νικοπόλεως (Γαράραση) Πόντος
IMG_4192.JPG
Η πανέμορφη Αμάσεια

Η μαγικής ομορφιάς λίμνη Σαράχο (Ουζουνγκιόλ) στα ορεινά της περιοχής Οφεως Τραπεζούντος που θα επισκεφθούμε το Καλοκαίρι στο ταξίδι μας στον Πόντο. Ζήστε μαζί μας τις συγκινητικές στιγμές της επιστροφής στην πατρίδα του Πόντου. 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
• Όλες τις μετακινήσεις/μεταφορές, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• 6 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία .
• 6 Πρωινά καθημερινά στο ξενοδοχείο.
• 2 Δείπνα στο ξενοδοχείο ΑΝΕΜΟΝ Κοτυώρων (Ορντού)
Φ.Π.Α.

Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:
• Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών
• Επιπλέον έξοδα (όπως επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα)
• Τις προαιρετικές εκδρομές στις ιδιαίτερες πατρίδες (Χωριά)

και την προαιρετική εκδρομή με μικρά λεωφορεία

σε τόπους καταγωγής.
• Και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

 

Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις και αποζημιώσεις έως 10.000 ευρώ για ασθένεια  ή ατύχημα με 25 € το άτομο - προβλέπεται μόνο για ταξιδιώτες κάτω των 65 ετών

 

 

 

 

 

 

 

 

Τραπεζικοί λογαριασμοί:

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΙΒΑΝ: GR2701107410000074100211726
 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒΑΝ: GR25 0172 2650 0052 6504 6893 176

 

Σας ευχαριστούμε πολύ!• Τα παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με διαβατήριο νέου τύπου, ενώ οι ενήλικες με διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου επίσης
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πελάτες με ξένη υπηκοότητα (Ε.Ε & Τρίτων Χωρών) που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία θα πρέπει να προμηθεύονται ηλεκτρονικά την βίζα τους από την ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.evisa.gov.tr/eng/ . 

 

Παιδιά κάτω των 18 ετών, εάν δεν συνοδεύονται με έναν  από τους γονείς χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από ΚΕΠ του γονέα που λείπει.

 

Ακύρωση εκδρομής από τον πελάτη
(Σύμφωνα με την ΠΔ. 339 / 1996 εντολή οδηγίας Ε.Ε.)
 

Κάθε ταξιδιώτης έχει το δικαίωμα να ακυρώσει τη συμμετοχή του σε μία εκδρομή. Η ενέργεια αυτή πρέπει να γίνεται από την πλευρά του πελάτη, σύμφωνα με τη συναλλακτική καλή πίστη, με σεβασμό στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το γραφείο απέναντι σε κάθε φορέα που συμμετέχει στη διοργάνωση της εκδρομής (ξενοδοχεία, μεταφορικά μέσα κ.λ.π.) και ως προς τους οποίους δεσμεύεται με ισχυρές ρήτρες αποζημίωσης, βάσει των συμφωνιών που έγιναν ανάμεσα στο γραφείο και τους τρίτους και προς τους οποίους είναι υποχρεωμένο να καταβάλει χρήματα, είτε ταξιδέψει ο συγκεκριμένος πελάτης, είτε όχι. Η ακύρωση γίνεται μόνο με έγγραφη ειδοποίηση προς το γραφείο και ισχύει από την ημερομηνία αποδεδειγμένης παραλαβής της. Εάν η ακύρωση γίνει μέχρι 21 ημέρες πριν την αναχώρηση, επιβαρύνεται ο πελάτης με 60 ευρώ για οργανωτικά και επικοινωνιακά έξοδα. Εάν η ακύρωση γίνει μέχρι 14 ημέρες πριν την εκδρομή, παρακρατείται το 40%της αξίας της εκδρομής. Εάν γίνει μέχρι 7 ημέρες προ της αναχωρήσεως της εκδρομής, το γραφείο παρακρατεί το 60% της αξίας της εκδρομής και εάν γίνει την τελευταία εβδομάδα, το γραφείο παρακρατεί το σύνολο της αξίας της εκδρομής. Οι παρακρατήσεις αυτές διενεργούνται οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος της ακύρωσης της εκδρομής (λόγοι υγείας, έκτακτων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ακόμα και ανωτέρα βία). Το δικαίωμα συμμετοχής μπορεί να εκχωρείται σε άλλο πρόσωπο.

Φωτογραφίες από τις εκδρομές μας

ΠΟΝΤΟΣ 2018 - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

bottom of page