top of page

Συγκλονιστική αποκάλυψη: Εξακριβώθηκε ύστερα από 100 χρόνια  η τύχη και ευρέθησαν οι απόγονοι της Το


Βρέθηκαν οι απόγονοι της αγνοούμενης Τολίκας!

Δύο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο νέο τεύχος του περιοδικού μας "Πόντος" τα οποία λόγω της σπουδαιότητας τους καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του περιοδικού μας.

-Η συγκλονιστική αποκάλυψη ότι εξακριβώθηκε ύστερα από 100 χρόνια η τύχη και ευρέθησαν οι απόγονοι της Τολίκας, της τετράχρονης που η τύχη της αγνοείτο από την στιγμή που ο θηριώδης Χουσείν την πέταξε από το κάρο καθώς την μετέφερε προς την Πάφρα κατ’ εντολή των γονιών της που εσφάγησαν ώστε να γλυτώσει τουλάχιστον αυτή από την Γενοκτονία. Ούτε η αδελφή της Σοφία που ήταν μαζί της στο κάρο, η μοναδική επιζήσασα της οικογενείας, ούτε ο αείμνηστος συγγραφέρας Γιώργος Ανδρεάδης κατάφεραν να μάθουν κάτι για την τύχη της μικρής αγνοούμενης παρά τις επίμονες προσπάθειες ως τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους. Το ρεπορτάζ του συνεργάτη μας Γιάννη Βασίλη Γϊαϊλαλί για την τύχης της είναι συγκλονιστικό.

Οι απόγονοι των αυτοκρατόρων Κομνηνών

Επίσης μεγάλο μέρος του περιοδικού είναι αφιερωμένο στην συγκινητική εντοπισμό και επικοινωνία με την μεγάλη κοινότητα των απογόνων των αυτοκρατόρων Κομνηνών της Τραπεζούντας στην Μάνη της Πελοποννήσου για την οποία θα οργανώσουμε εκδρομή, σε μία πιο κατάλληλη περίοδο, για τους συνδρομητές μας για να τους γνωρίσουμε από κοντά και να μάθουμε για την άγνωστη στους περισσότερους ιστορία της επιβίωσης της μεγάλης αυτής αυτοκρατορικής οικογένειας του Πόντου στην Μάνη αλλά και στην Κορσική και σε άλλα μέρη.

Φυσικά η εκδρομή δεν θα γίνει στις ημερομηνίες που αναγράφονται αλλά σε άλλη πιο κατάλληλη περίοδο και αφού περάσει η λαίλαπα του ιού. Κρατήστε το πρόγραμμα και θα περιμένουμε νέες ημερομηνίες όταν κοπάσει το κακό.

Στο παρόν τεύχος δημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό σχετικό ιστορικό κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος της αδελφότητας Κομνηνών - Στεφανόπουλων κ. Ιωάννης Κατσουλέας Κομνηνός.

Ποντιακή διάλεκτος

Από το περιοδικό δεν θα μπορούσε να λείψει ο θησαυρός της ποντιακής διαλέκτου από την εκλεκτή συνεργάτιδα μας φιλόλογο κα Γιώτα Ιωκειμίδου με τις Λέξεις της Ποντιακής Διαλέκτου και όχι μόνο, μια άγνωστη πτυχή για τον μοναδικό Σανταίο ιαπωνολόγο Γεώργιο Ξυμιτίδη καθώς και την δημοφιλή στήλη "γνωρίζετε ότι" με ενδιαφέρουσες και χαρακτηριστικές λεπτομέρειες από την ιστορία του Πόντου.

Στηρίξτε το μοναδικό ιστορικό περιοδικό για τη Πόντο.

Είμαστε ένα έντυπο ζώσας ιστορίας καθώς ζούμε από κοντά και γεωγραφικά την ένδοξη αλλά και πονεμένη ιστορία μας. Σας ευχαριστούμε που σας έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτό το ωραίο ταξίδι!

Στηρίξτε την έκδοση του μοναδικού αυτού περιοδικού για τον πολιτισμό και την ιστορία του Πόντου

Το περιοδικό “Πόντος” έχει ως αντικείμενο την ιστορία την λαογραφία και τον πολιτισμό του ποντιακού ελληνισμού.

Στις 52 σελίδες του περιέχει πλούσια ύλη γύρω από την ιστορία, τη λαογραφία και τον πολιτισμό του ποντιακού ελληνισμού, σπάνιες φωτογραφίες, προσωπικές μαρτυρίες και αφιερώματα στην ποντιακή διάλεκτο.

Συνεργάζονται ερευνητές, λαογράφοι και δημοσιογράφοι.

Εγγραφείτε συνδρομητές

Το περιοδικό «Πόντος» αποστέλλεται στους συνδρομητές του ταχυδρομικά. Κυκλοφορεί τέσσερις φορές το χρόνο. Η ετήσια συνδρομή κοστίζει 20 ευρώ για την Ελλάδα και 45 ευρώ για την Ευρώπη ενώ πωλείται σταδιακά και σε χώρους εκδηλώσεων ή σε επιλεγμένα σημεία πώλησης (βιβλιοπωλεία, περίπτερα κ.α.)

Στοιχεία επικοινωνίας για να εγγραφείτε συνδρομήτές:

Περιοδικό «Πόντος»

Λ. Δημοκρατίας 57 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310 537290, κιν. 6946 333578 (Φωκίων Φουντουκίδης)

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: trapezous@gmail.com

Μπορείτε να εγγραφείτε και ηλεκτρονικά συνδρομητής μέσα από την ιστοσελίδα του περιοδικού:

https://www.pontos.info/

Ετήσια συνδρομή 20 ευρώ Ελλάδα , 45 ευρώ Ευρώπη (4 εκδόσεις το χρόνο), ταχυδρομική αποστολή

Τραπεζικοί λογαριασμοί:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

GR2701107410000074100211726

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

GR25 0172 2650 0052 6504 6893 176

PIRBGRAA

Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη που παρέχετε στο περιοδικό μας!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page