top of page

Π.Ο.Ε: Συμμετοχή στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”


Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε), μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της με την ομάδα δρόμου “100 Running Team” στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” το επετειακό έτος 2019, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στον φετινό 15ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Απριλίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με κίνητρο την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας, του ευ αγωνίζεσθαι και, πρωτίστως, την υπογράμμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής, η ομοσπονδία μας συμμετέχει και φέτος στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”. Έχοντας υλοποιήσει τον περσινό στόχο, την αποστολή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού 100 τόμων του μεταφρασμένου στην αγγλική γλώσσα έργου του Κ. Φωτιάδη “Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου”, φέτος αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τον αγώνα ενός λαού, που αποτελεί θύμα μίας σύγχρονης Γενοκτονίας. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη συμμετοχή μας στον Μαραθώνιο, θα διατεθεί στην κάλυψη των αναγκών των επιζώντων της Γενοκτονίας των Γιαζίντι, μέσω του οργανισμού YAZDA, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα του πολύπαθου αυτού λαού. Για τον σκοπό αυτό, η ομοσπονδία μας συνεργάζεται στενά με τον πρόεδρο της YAZDA, Haider Elias, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής, στο Διεθνές Συνέδριο για το έγκλημα της Γενοκτονίας, που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2019 στην Αθήνα.

Οι Γιαζίντι είναι μια εθνοθρησκευτική ομάδα, που διατηρεί κουρδικά χαρακτηριστικά και έχει δική της θρησκεία. Ο λαός των Γιαζίντι εντοπίζεται κυρίως στο βόρειο Ιράκ. Τα τελευταία χρόνια, είχε τεθεί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών του ISIS, οι οποίοι τους θεωρούν άπιστους και ως εκ τούτου τους διώκουν, πρωτίστους για θρησκευτικούς λόγους. Οι εχθροπραξίες, οι βιαιοπραγίες και οι εκδιώξεις του ISIS εναντίων των Γιαζίντι έχουν χαρακτηριστεί από Διεθνή Φόρα και Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια ως Γενοκτονία. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 4.000, ενώ οι απαχθέντες, κυρίως γυναίκες, τις 10.000. Η ομοσπονδία μας, ανταποκρινόμενη στην έκκληση για βοήθεια των Γιαζίντι, συμμετέχει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στον διεθνή αγώνα για την προστασία των μελών της ομάδας και την αποκατάσταση των επιζησάντων, αποδεικνύοντας έτσι την ευαισθησία των Ποντίων και την έμπρακτη συμπαράστασή τους σε λαούς που δοκιμάζονται από το έγκλημα της Γενοκτονίας.

Καθώς στόχος της ομάδας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος του Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος” είναι η συγκέντρωση οικονομικού ποσού για την ενίσχυση της YAZDA, το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στο πακέτο της ατομικής συμμετοχής.

  • Καθώς έχουμε διαβεί το επετειακό έτος, κρίνεται η ανάγκη εύρεσης νέου ονόματος, πιο αντιπροσωπευτικού για την ομάδα μας, το οποίο θα αποφασίσουμε όλοι μαζί! Μπορείτε να λάβετε μέρος στην ψηφοφορία μέχρι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου : Team_Name

  • Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” με την ομάδα μας! Μπορείτε να εγγραφείτε είτε μέσω της παρακάτω φόρμας συμμετοχής: POE-RunningTeam είτε μέσω των σημείων εγγραφών, που διαρκώς ανανεώνονται.

  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της ομάδας μας στο Facebook: Group - Facebook

  • Στοιχεία υπευθύνου : Γιώργος Χατζηκυριακίδης, τηλέφωνο: 6985982015

  • Δηλώσεις συμμετοχής έως 18 Μαρτίου 2020.

“Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά.”

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας

Αθηνά Σωτηριάδου

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page