top of page

Το Οίτυλο, η αρχαία Τραπεζούντα, οι Κομνηνοί και ο Μέγας Ναπολέων στον "Πόντο του Νότου"Του κ. Γιάννη Κατσουλέα - Κομνηνού, τ. προέδρου της Αδελφότητος Κομνηνών - Στεφανόπουλων


ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΓΗΣ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟ "ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΤΕ .

Το εστιατόριο του κτήματος "ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ", όπου και το πασχαλινό γεύμα, ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΨΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΑΡΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΓΗ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Η Αρκαδιανή Σκαρφαλωμένη στα βουνά της Γορτυνίας, στο τρίγωνο Βυτίνας-Στεμνίτσα-Καρύταινα και στο πιο όμορφο σημείο του χωριού Ψάρι, με θέα τον ανοιχτό ορίζοντα, το Λύκαιο Ορος και τη γραφική Καρύταινα.


ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΆ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧ. ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ.


ΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΟΙΤΥΛΟ

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΟΙΤΥΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΧΛΗ ΜΙΑΣ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΜΟ ΤΟΥ ΟΙΤΥΛΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ HOMO SAPIENS 700000 ETΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΟ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΙΘΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟ.


ΟΙΤΥΛΟ: ονομασία του προέρχεται από τον μυθικό Αργείο ήρωα Οίτυλο, γιο του Αμφιάνακτα. Ο Όμηρος το αναφέρει ως μία από τις πόλεις που κυβερνούσε ο Μενέλαος και μία από τις πόλεις που πρόσφερε ο Αγαμέμνονας ως δώρο στον Αχιλλέα για τη συμμετοχή του στην εκστρατεία κατά της Τροίας. O Στράβωνας αναφέρει τον οικισμό ως Βοίτυλο, ενώ ο Παυσανίας περιγράφει την ύπαρξη ιερού του Σεράπιδος στην πόλη και ενός ξόανου του Καρνείου Απόλλωνα στην αγορά. Σήμερα, διασώζονται ερείπια αρχαίων μνημείων και επιγραφές, κυρίως γύρω από την παραλία όπου εικάζεται ότι βρισκόταν το ιερό. Επίσης, το Οίτυλο υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες πόλεις του «Κοινού των Ελευθερολακώνων» και του «Κοινού των Λακεδαιμονίων».


ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΚΗΝΑΪΚΑ ΤΕΙΧΗ ΟΡΘΏΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ. Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΦΡΟΥΡΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΣΩ ΝΑ ΦΙΛΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑΔΕΛΑ ΣΤΟ ΦΡΙΓΑΝΟ. ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΧΑΘΗ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΓΑΤΖΩΜΈΝΟΙ ΣΤΙΣ ΒΙΓΛΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΚΑΣΑΓΚΙΑΝΟΙ. ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙΩΣΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ KAKASAGKIANOI (CACA SAGOUS).

TO ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΘΩΜΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΟΙΤΥΛΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΣΤΡΟ.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΙΘΟΥΣ ΚΤΙΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΟΙΤΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΠΕΦΤΕΙ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΤΥΛΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΔΡΟΣΣΟΙ ΟΙ ΛΑΣΚΑΡΑΙΟΙ, ΟΙ ΔΟΡΑΝΙΤΕΣ, ΟΙ ΚΑΡΑΒΑΣΙΤΕ,Σ ΟΙ ΜΑΥΡΟΥΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΜΕΡΑΝΤΕΣ.


ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ

ΤΕΛΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΚΑΤ' ΕΠΙΤΑΓΗΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ ΕΣΧΑΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΟΙΤΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΑΜΕΣΩ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ".

ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΛΕΓΕΙ Ο ΔΑΥΙΔ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ:

"ΑΛΑΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΤΏΓΙ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΡΤΑΚΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΤΟΥ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ ΜΕΣΑ Π΄ ΟΝΑ ΣΠΗΛΙΑΚΙ ΣΑΝ ΘΑ ΣΙΜΩΣΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΕΝΑ ΓΟΛΕΔΟΝ ΣΤΕΚΕΙ ΜΟΛΙΣ ΣΗΚΏΣΕΤΕ ΠΑΝΙΑ ΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΪΝΗ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ Η ΚΩΜΗ ΤΟΥ ΒΙΤΎΛΟΥ ΠΟΥ ΄ΝΑΙ ΨΗΛΑ ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΗΤΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΚΕΙ ΘΕΛΩ ΚΟΝΕΨΕΙΣ ΝΑΠΛΩΣΕΙΣ ΤΑΙΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΚΙΟ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΝΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΝ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΠΟΥΔΙΚΟΝ ΣΟΥ...


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΝΩΝ

ΣΤΟ ΟΙΤΥΛΟ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΝΗΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΔΙΚΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΜΕΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΑΝ MΕΓΑ NAPOLEON BONAPARTE. ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΙ ΚΟΜΗΝΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΥΡΚΟΒΕΝΕΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ- ΟΡΛΟΦΙΚΑ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ1821-ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 1826 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ- ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΙΩΑΝΝΛΝΩΝ ΚΑΙ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ- ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.


Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το πρόγραμμα της εκδρομής και ελάτε μαζί μας


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page