top of page

Ταξίδι στον Πόντο - Αύγουστος 2021 - για την λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στις 15 Αυγούστου


Φίλοι και συνοδοιπόροι στα ταξίδια μας στον Πόντο μας τηλεφώνησαν αυτές τις ημέρες και ζήτησαν να πάμε στον Πόντο ώστε να παραβρεθούμε στην λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου στην ιστορική Μονή της Παπναγίας Σουμελά της Τραπεζούντος. Δηλώστε και εσείς έγκαιρα συμμετοχή! Αναχώρηση στις 11 Αυγούστου με λεωφορείο.


Τηλεφωνείστε για συμμετοχή:

2310-698980, 2310 537290, 6946333578ΕΚΔΡΟΜΗ 9 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Πρόγραμμα

1η ΗΜΕΡΑ:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη. Στην Κωνσταντινούπολη φθάνουμε το απόγευμα Το βράδυ ελεύθερο.

2η ΗΜΕΡΑ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΜΙΣΟΣ

Αναχωρούμε από την Κωνσταντινούπολη, περνάμε την γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και είμαστε πλέον στην ασιατική πλευρά. Περνάμε τα γεωγραφικά όρια του Πόντου και φθάνουμε στην Σαμψούντα. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση δείπνο.

3η ΗΜΕΡΑ:

ΑΜΙΣΟΣ - ΚΟΤΥΩΡΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ:

Στην Αμισό βλέπουμε το αρχαιολογικό μουσείο γεμάτο με ελληνικές αρχαιότητες και την ελληνική γειτονιά με τα ελληνικά αρχοντικά.

Περνάμε από την περιοχή των θρυλικών Αμαζόνων όπου υπάρχει σχετικό άγαλμα. Στη συνέχεια φθάνουμε στα Κοτύωρα (Ορντού). Εκεί θα δούμε την εκκλησία της Υπαπαντής, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, σήμερα θεατρική σκηνή, την Καρυπίδειο Σχολή και το εθνογραφικό μουσείο. καθόμαστε για φαγητό στην όμορφη παραλία ή, όσοι το επιθυμούν, παίρνουν το τελεφερίκ και ανεβαίνουν στο ψηλό καταπράσινο βουνό πάνω από την πόλη και με θέα τον Εύξεινο Πόντο απολαμβάνουν τον καφέ τους. Περνάμε από πληθώρα πάλαι ποτέ παραλιακών ελληνικών πόλεων.

Στάση στην Κερασούντα. Στα χρόνια των Μεγάλων Κομνηνών, η Κερασούντα ήταν η δεύτερη σε σημασία πόλη της αυτοκρατορίας. Οι Έλληνες αποτελούσαν πάντοτε την πλειοψηφία των κατοίκων της Κερασούντος. Θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου που σήμερα είναι μουσείο και φυσικά τα εξαιρετικά αρχοντικά που έχουν ανακηρυχτεί διατηρητέα. Συνεχίζουμε παραλιακά και φθάνουμε στην Τραπεζούντα, όπου διανυκτερεύουμε.

4η ΗΜΕΡΑ:

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ––ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ- ΛΙΜΝΗ ΣΑΡΑΧΟ (ΟΥΖΟΥΝΓΚΙΟΛ):

Είμαστε στην θρυλική πρωτεύουσα των Κομνηνών.

Το πρωί επισκεπτόμαστε την Παναγία Σουμελά και ανάβουμε κερί στον ειδικό χώρο που υπάρχει και παρακολουθούμε την θεία λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη βαρθολομαίο.

Η μονή της Παναγίας Σουμελά ήταν το κέντρο όλου του Ορθόδοξου Λαού του Πόντου χάρη στα θαύματα της Παναγίας. Χάρη στις προσφορές και δωρεές του απλού λαού, αλλά και διαφόρων αυτοκρατόρων του Βυζαντίου και αργότερα αυτοκρατόρων της Τραπεζούντας η μονή ανακαινίσθηκε, κτίσθηκε ξενώνας τετραώροφος 70 δωματίων βιβλιοθήκη και γύρω από την Μονή ανοικοδομήθηκαν μικροί ναοί αφιερωμένοι σε διάφορους αγίους, αλλά και τείχος - οχυρό για την προστασία της Μονής από διάφορες επιδρομές.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στα Σούρμενα και από εκεί στην λίμνη Σαράχο (Ουζούνγκιολ), στην περιοχή του Όφη ποταμού ανατολικά της Τραπεζούντας. Είναι μία πανέμορφη λίμνη σε καταπράσινα βουνά 1.100 μέτρα υψόμετρο όπου οι κάτοικοι μιλούν ποντιακά και είναι πολύ φιλόξενοι, παίζουν λύρα και τραγωδούν ποντιακά. Φαγητό σε ποντιακό εστιατόριο με ποντιακές γεύσεις. Το απόγευμα ελεύθερο στην Τραπεζούντα

(προαιρετική επίσκεψη σε χωριά ιδιαίτερης καταγωγής ή το Καρς, όσων το επιθυμούν, με μικρά λεωφορεία)

5η ΗΜΕΡΑ:

ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ξενάγηση στα βυζαντινά μνημεία της Τραπεζούντας, και στα ελληνικά επιβλητικά κτίρια που υπάρχουν στην πόλη. Φροντιστήριο Τραπεζούντος, βίλα Καπαγιαννίδη, κτίριο Μέριμνας Ποντίων κυριών, Αγία Σοφία Τραπεζούντος, Κάστρα των Κομνηνών, Άγιος Ευγένιος, Γυναικείο Μοναστήρι Θεοσκεπάστου κ.α

Επίσκεψη με μικρά λεωφορεία στις ιδιαίτερες πατρίδες, όσων το επιθυμούν. To απόγευμα αναχώρηση για Αργυρούπολη όπου θα διανυκτερεύσουμε.

6η ΗΜΕΡΑ:

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΝΙΚΟΠΟΛΗ (ΓΑΡΑΣΑΡΗ) – ΑΜΑΣΕΙΑ

Στην Αργυρούπολη επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη των Ελλήνων μεταλλουργών και το ονομαστό φροντιστήριο Αργυρούπολης. Επίσκεψη όσων επιθυμούν στις ιδιαίτερες πατρίδες της Αργυρούπολης με μικρό λεωφορείο.

Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Νικόπολη. Επισκεπτόμαστε το περίφημο Μοναστήρι της Παναγίας της Νικόπολης, που ανακαινίστηκε πρόσφατα και περιμένει τους επισκέπτες. Επίσκεψη σε χωριά καταγωγής Νικόπολης όσων το επιθυμούν και οι υπόλοιποι βόλτα στα γραφικά δρομάκια της Νικόπολης και ανάβαση στο επιβλητικό κάστρο της Νικόπολης. Στα καταστήματα της πλατείας μπορούμε να αγοράσουμε τα περίφημα αποξηραμένα φρούτα της Νικόπολης.

Επίσκεψη στα χωριά του Απές, όσων κατάγονται από εκεί, με τα 20 ελληνικά χωριά που υπήρχαν εδώ πριν τον ξεριζωμό. Επίσκεψη όσων κατάγονται από εκεί στα ανταρτοχώρια του Τοπτσαμ επαρχίας Μεσουντιέ όπου δοξάστηκε η ποντιακή αντίσταση. Φθάνουμε στην Αμάσεια. Διανυκτέρευση.

Στην Αμάσεια, θα θαυμάσουμε τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών, θα δούμε την πλατεία του ρολογιού τόπο μαρτυρίου για την ηγεσία του Πόντου. Το βράδυ βόλτα κατά μήκος του ποταμού Ιρι στα γραφικά δρομάκια με τα παραδοσιακά αρχοντικά που φωτίζονται την νύχτα προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΝΩΠΗ - ΣΑΦΡΑΝΜΠΟΛΗ

Αναχωρούμε για την όμορφη Σινώπη. Θα δούμε το αρχαιολογικό μουσείο γεμάτο με ελληνικές αρχαιότητες και εξαιρετικής τέχνης βυζαντινές εικόνες από χριστιανικές εκκλησίες, το άγαλμα του Διογένη του Σινωπέα, καθώς και τα παραθαλάσσια τείχη της πόλης. Γεύμα στην πανέμορφη παραλία της Σινώπης.

Περνάμε από την ξακουστή Πάφρα.

Φθάνουμε την γραφική Σαφράνμπολη με τα πανέμορφα παραδοσιακά ελληνικά αρχοντικά. Ξενάγηση και βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια με τα παραδοσιακά σπίτια. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ:

ΣΑΦΡΑΝΜΠΟΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχωρούμε για την Πόλη, και αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε αργά το απόγευμα στην βασιλίδα των πόλεων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερη έξοδος στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πρωί, μετά το πρωινό μας, επισκεπτόμαστε την Αγία Σοφία, κατόπιν το Πατριαρχείο. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, Ιππόδρομο και τη βασιλική Κιστέρνα.

Ολοκληρώνουμε τις επισκέψεις μας στην Κωνσταντινούπολη και αναχωρούμε για την Ελλάδα.

Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα


Τηλεφωνείστε για συμμετοχή:

2310-698980, 2310 537290, 6946333578


Στην τιμή περιλαμβάνονται: • Όλες τις μετακινήσεις/μεταφορές, σύμφωνα με το πρόγραμμα. • 8 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία . • 8 Πρωινά καθημερινά στο ξενοδοχείο. • 2 Δείπνα στα ξενοδοχεία Σαμψούντος και Αργυρούπολης. • Ξεναγήσεις • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας • Φ.Π.Α. Η τιμή δεν περιλαμβάνει: • Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών • Επιπλέον έξοδα (όπως επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα) • Τις προαιρετικές εκδρομές στις ιδιαίτερες πατρίδες (Χωριά)

και την προαιρετική εκδρομή με μικρά λεωφορεία

σε Σάντα, Κρώμνη, Ιμερα, Καρς κ.α. • Και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση INTERAMERICAN με καλύψεις και αποζημιώσεις έως 10.000 ευρώ για ασθένεια ή ατύχημα με 20 € το άτομο

Τραπεζικοί λογαριασμοί:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΙΒΑΝ: GR2701107410000074100211726

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒΑΝ: GR25 0172 2650 0052 6504 6893 176

Σας ευχαριστούμε πολύ!

• Τα παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με διαβατήριο νέου τύπου, ενώ οι ενήλικες με διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου επίσης ΠΡΟΣΟΧΗ: Πελάτες με ξένη υπηκοότητα (Ε.Ε & Τρίτων Χωρών) που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία θα πρέπει να προμηθεύονται ηλεκτρονικά την βίζα τους από την ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.evisa.gov.tr/eng/ .

Παιδιά κάτω των 18 ετών, εάν δεν συνοδεύονται με έναν από τους γονείς χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από ΚΕΠ του γονέα που λείπει.

Ακύρωση εκδρομής από τον πελάτη

(Σύμφωνα με την ΠΔ. 339 / 1996 εντολή οδηγίας Ε.Ε.)

Κάθε ταξιδιώτης έχει το δικαίωμα να ακυρώσει τη συμμετοχή του σε μία εκδρομή. Η ενέργεια αυτή πρέπει να γίνεται από την πλευρά του πελάτη, σύμφωνα με τη συναλλακτική καλή πίστη, με σεβασμό στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το γραφείο απέναντι σε κάθε φορέα που συμμετέχει στη διοργάνωση της εκδρομής (ξενοδοχεία, μεταφορικά μέσα κ.λ.π.) και ως προς τους οποίους δεσμεύεται με ισχυρές ρήτρες αποζημίωσης, βάσει των συμφωνιών που έγιναν ανάμεσα στο γραφείο και τους τρίτους και προς τους οποίους είναι υποχρεωμένο να καταβάλει χρήματα, είτε ταξιδέψει ο συγκεκριμένος πελάτης, είτε όχι. Η ακύρωση γίνεται μόνο με έγγραφη ειδοποίηση προς το γραφείο και ισχύει από την ημερομηνία αποδεδειγμένης παραλαβής της. Εάν η ακύρωση γίνει μέχρι 21 ημέρες πριν την αναχώρηση, επιβαρύνεται ο πελάτης με 60 ευρώ για οργανωτικά και επικοινωνιακά έξοδα. Εάν η ακύρωση γίνει μέχρι 14 ημέρες πριν την εκδρομή, παρακρατείται το 40%της αξίας της εκδρομής. Εάν γίνει μέχρι 7 ημέρες προ της αναχωρήσεως της εκδρομής, το γραφείο παρακρατεί το 60% της αξίας της εκδρομής και εάν γίνει την τελευταία εβδομάδα, το γραφείο παρακρατεί το σύνολο της αξίας της εκδρομής. Οι παρακρατήσεις αυτές διενεργούνται οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος της ακύρωσης της εκδρομής (λόγοι υγείας, έκτακτων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ακόμα και ανωτέρα βία). Το δικαίωμα συμμετοχής μπορεί να εκχωρείται σε άλλο πρόσωπο

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page