top of page

Οικονομική 7ημερη εκδρομή στον μαγευτικό Πόντο 4-10 Σεπτεμβρίου 2023

Οικονομική εκδρομή στον Πόντο 4-10 Σεπτεμβρίου 2023

7 ημέρες - 570 €


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023:

Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη - Ατάπαζαρ

Αναχωρούμε από την Θεσσαλονίκη το πρωί και ύστερα από στάση για καφέ φθάνουμε στα σύνορα. Σύντομη στάση στα αφορολόγητα για αγορές και περνάμε τα σύνορα με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη. Στην Πόλη φθάνουμε το απόγευμα με μία μεγάλη στάση στην μεγάλη οδό του Πέραν και την πλατεία Ταξίμ για βόλτα και φαγητό.

Στην συνέχεια περνάμε από την γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και βρισκόμαστε στην Ασιατική Τουρκία. Διανυκτέρευση στο Ατάπαζαρ.


2η ΗΜΕΡΑ Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΜΑΣΕΙΑ

Περνάμε τα γεωγραφικά όρια του Πόντου και φθάνουμε στην Αμάσεια.

Στην Αμάσεια, θα θαυμάσουμε τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών, θα δούμε την πλατεία του ρολογιού τόπο μαρτυρίου για την ηγεσία του Πόντου. Το βράδυ βόλτα κατά μήκος του ποταμού Ιρι στα γραφικά δρομάκια με τα παραδοσιακά ελληνικά αρχοντικά που φωτίζονται την νύχτα προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση


3η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023: ΑΜΑΣΕΙΑ –Χάβζα – Κοτύωρα (Ορντού)

Το πρωί, καθ'οδόν για την Σαμψούντα, ο δρόμος μας περνάει απο την Χάβζα. Εκεί όσοι κατάγονται από την περιοχή μπορούν να επισκεφούν χωριά καταγωγής.

Στην συνέχεια φθάνουμε στην Αμισό (Σαμψούντα). Περιήγηση στην ελληνική γειτονιά με τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το αρχοντικό του Πορλόγλου, παλιά αρχοντικά σπίτια που ανήκαν σε Έλληνες, αρχιτεκτονικά δείγματα της χρυσής εποχής και το αρχαιολογικό μουσείο. Περνώντας από τις παραλιακές πόλεις του Πόντου (Φάτσα, Οινόη, περιοχή των Αμαζόνων κ.α φθάνουμε στα Κοτύωρα (Ορντού).

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΑΝΕΜΟΝ 4*.


4η ΗΜΕΡΑ Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023: Κοτύωρα - Τραπεζούντα - Παναγία Σουμελά

Το πρωί επισκεπτόμαστε τα ελληνικά μνημεία της Τραπεζούντας: Φροντιστήριο Τραπεζούντος, βίλα Καπαγιαννίδη, Αγία Σοφία Τραπεζούντος, Κάστρα των Κομνηνών.

Ανηφορίζουμε προς την πανέμορφη μαγευτική κοιλάδα της Ματσούκας θα επισκεφθούμε την Παναγία Σουμελά. Η μονή της Παναγίας Σουμελά ήταν το κέντρο όλου του Ορθόδοξου Λαού του Πόντου χάρη στα θαύματα της Παναγίας. Χάρη στις προσφορές και δωρεές του απλού λαού, αλλά και διαφόρων αυτοκρατόρων του Βυζαντίου και αργότερα αυτοκρατόρων της Τραπεζούντας η μονή ανακαινίσθηκε, κτίσθηκε ξενώνας τετραώροφος 70 δωματίων βιβλιοθήκη και γύρω από την Μονή ανοικοδομήθηκαν μικροί ναοί αφιερωμένοι σε διάφορους αγίους, αλλά και τείχος - οχυρό για την προστασία της Μονής από διάφορες επιδρομές.

Αναχωρούμε, στην συνέχεια, μέσω Τραπεζούντας, και διασχίζοντας παραλιακά τον Εύξεινο Πόντο, ατενίζοντας την θάλασσα στην μία πλευρά και στην άλλη τις καταπράσινες πλαγιές των ποντιακών ορέων, περνάμε από πληθώρα πάλαι ποτέ ελληνικών πόλεων (Κερασούντα κ.α.). Άφιξη στα Κοτύωρα (Ορντού). Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Ανεμον 4*.


5η ΗΜΕΡΑ Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023: Κοτύωραχωριά καταγωγής Ορντού – Σαμψούντα


Το πρωί όσοι το επιθυμούν θα επισκεφθούν τα χωριά καταγωγής τους από την περιοχή των Κοτυώρων.

Οι υπόλοιποι στα Κοτύωρα θα δούμε την εκκλησία της Υπαπαντής, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, σήμερα θεατρική σκηνή, την Καρυπίδειο Σχολή. Βόλτα στην όμορφη παραλία ή, όσοι το επιθυμούν, παίρνουν το τελεφερίκ και ανεβαίνουν στο ψηλό καταπράσινο βουνό πάνω από την πόλη και με θέα τον Εύξεινο Πόντο απολαμβάνουν τον καφέ τους.

Στην συνέχεια αναχώρηση για την Σαμψούντα. Βραδινή βόλτα στην παραλία της Σαμψούντας, Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΑΝΕΜΟΝ 5*6η ΗΜΕΡΑ Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Φθάνουμε στην βασιλίδα των πόλεων. Το βράδυ ελεύθερη έξοδος στην Πόλη. Διανυκτέρευση


7η ημέρα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πρωί, μετά το πρωινό μας, επισκεπτόμαστε την Αγία Σοφία και το Πατριαρχείο.

Ολοκληρώνουμε τις επισκέψεις μας στην Κωνσταντινούπολη και αναχωρούμε για την Ελλάδα.


Τιμή 570 € το άτομο

Περιλαμβάνει:

-Μεταφορές με το λεωφορείο

-6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 & 5 *

-Πρωινά στα ξενοδοχεία

- 2 δείπνα στο ξενοδοχείο των Κοτυώρων ΑΝΕΜΟΝ

-Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία κ.α., τυχόν προαιρετικές εκδρομές με μικρά λεωφορεία σε τόπους καταγωγής (π.χ. στα χωριά της Ορντούς).


Για δηλώσεις συμμετοχής:

Ταξίδια “Τραπεζούς”

Λ. Δημοκρατίας 57 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310-698980 2310 537290, 6946333578


ΜΗΤΕ 0933Ε60000239601

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page